Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Seminaris teorico-pràctics

Seminaris teorico-pràctics

GICS 2014-15-2

Són  la novetat d’aquest any. En ells aprendrem els principis  bàsics de la perspectiva sistèmica. També farem diferents exercicis i dinàmiques que ens ajudaran a comprendre millor el que ens passa i a trobar les claus per transformar el que necessitem.

L’objectiu d’aquests és que els participants adquireixin una major comprensió del funcionament i dels condicionaments sistèmics per tal que puguin reconèixer per si mateixos quines són les causes dels desequilibris i què és el que cal per recuperar l’ordre i solucionar els problemes.

Aprendrem i treballarem amb les 3 claus que des de la perspectiva sistèmica determinen la qualitat de vida i de les relacions entre les persones.

Seminàris

L’objectiu d’aquests és que els participants adquireixin una major comprensió del funcionament y dels condicionaments sistèmics per tal que puguin reconèixer per si mateixos quines són les causes dels desequilibris i què és el que cal per recuperar l’ordre i solucionar els problemes.

Aprendrem i treballarem amb les 3 claus que des de la perspectiva sistèmica determinen la qualitat de vida i de les relacions entre les persones.

Seminaris:

  • Dret de pertànyer: Identitat personal, els mites familiars i lleialtats inconscients. Tots tenim el dret i la necessitat de formar part. Per això sovint acatem els mandats familiars. Els “mites” són aquells trets, actituds i eleccions que ens identifiquen o que ens fan sentir acceptats. Sovint aquest es contradiuen amb el nostre impuls personal i es genera un conflicte que ens dificulta avançar.

D’altra banda, “ningú pot ser exclòs de la família”. Per això,quan s’exclou a algú, els que venen després en reben les conseqüències, ja que senten la necessitat inconscient de resoldre quelcom que els supera.

  •  L’ordre: El lloc en la família i el sistema. Cada sistema té el seu propi ordre, però tots comparteixen algunes senzilles lleis. Per exemple que els primers són primers i els segons segons; els grans els gran i els petits els petits. Quan els darrers volen passar davant dels primers, o quan els petits volen salvar o superar als grans, o quan els grans busquen en els petits allò que no han trobat abans, comencen les complicacions.

És necessari que cadascú comprengui el seu lloc perquè tothom, es senti còmode. Com diu Hellinger “L’amor no és suficient, es necessita ordre”.

  • Donar i rebre: L’equilibri en les relacions. Perquè una relació sigui fructífera és necessari que totes les parts es sentin compensades. Això significa estar satisfet amb el que rebo i el que dono i que l’altre també ho estigui. Aquest és un equilibri subtil i que es dóna a molts nivells. Sovint aquests desequilibris són inconscients i poden ser determinants per a la relació. De vegades, el que és inconscient són els mecanismes de compensació. És a dir que una relació aparentment descompensada és compensada de manera velada o fins hi tot descompensada per l’altra banda. És important clarificar-ho.
  • Les parts internes: conflictes i relacions interpersonals. Les mateixes pautes que regeixen les relacions externes també necessiten ser respectades internament. Ja que el nostre sistema intern és òbviament un sistema. Per tant, donar un bon lloc a totes les meves parts, cosa sovint complicada, és necessari, ja que totes em pertanyen. Ser coherent amb el meu ordre de valors i prioritats és esclar fonamental. I trobar l’equilibri intern i extern, entre els altres i jo, i també entre el que em dono a mi mateix i el que puc rebre,  simplifica molt les coses i produeix una sensació de calma i satisfacció que val la pena aprofitar.
  • Obrir-se la pròpia vida: ser lliure per viure els projectes i anhels personals. Tots podem ser feliços, tots podem obrir-nos a la abundància i prosperitat (signifiqui el que signifiqui per a cadascú) ja que al final, i per sort, tot depèn de nosaltres. El  millor regal que podem fer als nostres ancestres és ocupar-nos de nosaltres mateixos i obrir-nos a celebrar i a gaudir la vida amb plenitud i abundància! Tot es resumeix en deixar el que no em convé, rebre el que em fa bé i posar-ho al servei de la vida. Són tres moviments interns que es poden fer quan un comprèn.

Preu: 40€

* Descobreix els tallres de constel·lacions d’enguany i GICS (el treball més complert)

%d bloggers like this: