Toni Puigdomènech

Eneatips

L’Eneagrama és una ciència que estudia els diferents tipus de personalitat. Tots som únics, particulars i irrepetibles, tant mateix compartim certes característiques. L’Eneagrama les classifica en 9 grups, cada un dels quals correspona a un tipus de personalitat basica. Cada tipus de personalitat bàsica engloba una gran quantitat de maneres de ser que compateixen certes característiques essencials i una actitud de base. Aquests nou grup s’anomenen eneatips. Conèixer el nostre eneatip ens permet saber quina és la manera més eficaç de treballar per tal de millorar. És a dir, com ho podem fer per arribar al centre de la qüestió i no quedar-nos només gratant en la superfície.

Parlant des de la perspectiva de la personalitat, i parlant clar i català, et veus en pilotes. És a dir que un pot veure clarament què és el que està evitant, què és el que està perseguint, quina és l’estratègia que utilitza per aquests fins i com, d’aquesta manera, s’allunya de la vida.

És un estudi apassionant, però s’ha de tenir en compte que és complex i que pot portar a confusions si es prenen conclusions massa precipitades i no es té el coneixement suficient. Per un costat, tots solem reconèixer en nosaltres trets de la majoria d’eneatips,. Per un altre, aquests tipus de personalitat estan relacionats entre si, i alguns comparteixen certes caractarístiques. Finalment, cada tipus de personalitat es divideix en diferents subtipus de personalitat, cada un dels quals manifesta i viu les característiques essencials del seu eneatip d’una manera molt particular.

Pensava escriure una breu definició que cada tipus, però pensant-ho millor, crec que això ajudaria a crear confusió. Per això he adjuntat alguns enllaços que contenen una informació més completa i detallada, si bé també limitada. els podeu trobar en el menú d’enllaços (pàgina d’inici, columna esquerra): ENEAGRAMA.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: