Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Teràpia Gestalt » Fonaments de la Teràpia Gestalt

Fonaments de la Teràpia Gestalt

La teràpia Gestalt està fonementada sobre tres pilars que sostenen única actitud de viure: l’autenticitat.

> Responsabilitat: Assumir la responsabilitat de la pròpia vida, deixar de buscar excuses fora de nosaltres, deixar de negar el que som, deixar de dissimular i d’enganyar als altres i a nosaltres mateixos és el primer pas per aconseguir ser amos de la nostra vida.

> Consciència: Ser conscients en cada moment de quins són els nostres impulsus i de què és el que ens impulsa. Reconèixer les nostres verdaderes necessitats i distingir-les dels desitjos compulsius. Escoltar els missatges del cos, inentificar les emocions i els jocs mentals. I, en definitiva, adonar-nos de com escollim en cada moment fer el que fem, prendre consciència de les conseqüències que això ens comporta i de quines són les alternatives. És el que necessitem per poder escollir amb conseqüència.

> Presència aquí i ara: Prendre consiència del que sento, sóc i faig aquí i ara, és prendre consciència d’allò que és real i no només d’un record o d’una idea mental. Si volem que el canvi sigui real necessitem treballar amb la realitat. Els canvis no arriven pensant, sinó fent, sentint i experimentant el que hi ha. Una cosa és , per exemple, “entendre” que jo “no puc” plorar perquè quan era petit vaig aprendre que “els homes no ploren”. L’altre és parar, sentir la tristesa, reconeixer que ARA tinc necessitat de plorar i decidir que em permeto fer-ho.

← torna

%d bloggers like this: