Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Teràpia Gestalt » Cicle de tallers amb teràpia Gestalt

Cicle de tallers amb teràpia Gestalt

El treball amb teràpia Gestalt es pot fer individualment i en grup. Dintre dels terballs en grup es poden fer monogràfics i ciles de tallers (o cursos).

Els tallers monogràfics tenen l’avantatge que no impliquen un compromís a llarg temps, i la carecterística, que sovint es centren en un tema en concret.

Els cicles de tallers, en estendre’s durant un període de temps, permeten fer un procés de maduració en relació a les vivències del dia a dia, tot atenent a les necessitats específiques amb les que cadascú es va trobant. La maduració en el temps també esdevé en l’àmbit del grup, creant-se un vincle cada vegada més profund que afavoreix la confiança, la interacció i l’experiència, esdevenint un caldo de cultiu molt nutritiu.

Aquests cicles de tallers són una excel·lent oportunitat per aprofundir en el coneixement d’un mateix i descobrir les múltiples possibilitats que tenim de viure amb més qualitat i llibertat.

Tothom és únic i no hi ha una recepta màgica que serveixi per a tots. Cadascú ha de descobrir què és el que necessita personalment i com ho pot aconseguir. Per això, el Terapeuta Gestalt no “aconsella”, sinó que acompanya amb l’ajuda de diferents eines per tal que la persona ho descobreixi per si mateixa.

D’altra banda, no som tan diferents com ens pensem. I el treball en grup esdevé una excel·lent oportunitat d’auto-descobriment a través dels altres. Com si d’un joc de miralls es tractés, podem veure ens els altres les nostres pròpies actituds. En descobrir i comprendre com són i què guarden els altres darrera l’aparença, ens podem comprendre a nosaltres, i a l’inversa.

Finalment, el grup esdevé un espai acollidor i protegit en el que vivim el mateix que vivim habitualment de manera conscient. Això permet que realitzem canvis reals, ja que no els fem des d’una idea de “com hauria de ser”  sinó comprenent clarament “com és”. I també comprenent com ens afecten totes aquelles coses què hem obviat precisament per ser tan evidents. En els petits detalls del dia a dia podem descobrir què és el que ens lliga, i què és el que ens pot fer lliures.

← torna


4 comentaris

  1. […] amb mi2. TERÀPIA GESTALTA qui pot interessarCicle de tallers amb teràpia GestaltEl toc especial de la Teràpia GestaltFonaments de la Teràpia GestaltGrup […]

  2. […] amb mi2. TERÀPIA GESTALTA qui pot interessarCicle de tallers amb teràpia GestaltEl toc especial de la Teràpia GestaltFonaments de la Teràpia GestaltGrup […]

  3. […] amb mi2. TERÀPIA GESTALTA qui pot interessarCicle de tallers amb teràpia GestaltEl toc especial de la Teràpia GestaltFonaments de la Teràpia GestaltGrup […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: