Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Temazcal » Les 4 direccions

Les 4 direccions

  • Est: és la direcció del sol naixent, i per tant la direcció del naixement i de la infància. És el vent de la innocència i el que obre les portes per poder entrar en una nova consciència. És la direcció de l’àguila, símbol de la llibertat de l’esperit. El treball és la humilitat (entenent que no som ni més ni menys que ningú) i de la voluntat, cap a on apuntem la fletxa de les nostres intencions.
  • Sud: té a veure amb el sol del migdia, la claredat per poder veure cap a on caminem i quins són els passos que ens convé donar, la joventut i l’impuls de vida. És la direcció del coiot, astut i que ens posa a prova amb els seus enganys (mentals). Es treballa la pròpia força.
  • Oest: és la direcció del sol ponent, de la maduresa i la transmutació de la llum i els colors. És la direcció de l’ós que hiverna i es retira al seu interior per renéixer de nou. És el moment d’entrar cap dins i sentir el batec del propi cor i l’essència d’aquest. És la direcció del poder. El treball resideix en comprendre aquest poder i assumir-lo.
  • Nord: és la direcció de la nit que ens permet veure les estrelles, el que hi ha més enllà de la llum que ens encega. És la direcció de la mort i la vellesa. L’estrella del Nord que ens orienta quan la foscor ens opaca la vista. La direcció de la saviesa i la senzillesa. És l’hora de deixar de lluitar i celebrar la vida amb alegria.

← Torna


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: