Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Constel·lacions familiars » Què son les constel·lacions familiars?

Què son les constel·lacions familiars?

Són un treball que permet revelar les implicacions que hi ha en un sistema, com és ara la família,  com ens afecten i com “corregir-ho” per tal d’aportar salut i ben estar. En altres paraules, comprendre com i fins a quin punt ens afecta el que ha passat en la nostra família, i què cal fer per restablir l’harmonia.

Què significa això a la practica?

A nivell pràctic, les constel·lacions es poden aplica tan en consulta individual com en treball en grup.

El treball en grup es fa en cercle. Una persona exposa una situació que voldria millorar i la resta acompanya simplement observant o bé col·laborant com a representant. Els representants són les persones que aquell/a que treballa escull per representar a les persones implicades. Per exemple per representar: el pare, la mare, una parella o ex-parella, els avis, germans…

La persona que treballa configura un imatge, col·locant als representants en l’espai central en la posició que ella mateixa determina. Aleshores comença allò que, tot hi que hi ha diverses teories al respecte, continua sent inexplicable. Els representants comencen a sentir impulsos, sensacions i emocions que son pròpies del sistema representat.

A partir d’aquí comencen una sèrie de moviments que el constel·lador coordina i que amb la ajuda de frases concretes i ben mesurades ajuden a revelar allò que condiciona negativament i a aportar solucions.

El treball individual es fa en l’espai íntim i protegit d’una consulta. Entre un client i un terapeuta. En aquest cas els elements que s’utilitzen per tal de fer el treball poden ser varis: Plantilles al terra, ninots, figues abstractes, visualitzacions…

← Torna

%d bloggers like this: