Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Constel·lacions familiars » Una nova llum (La meva visió personal)

Una nova llum (La meva visió personal)

Després d’haver conegut diferents treballs de creixement i auto coneixement, vaig conèixer el treball amb constel·lacions familiars i em vaig adonar que tenia quelcom d’especial, de revolucionari, difícil de descriure en quatre paraules i capaç d’aportar solucions a aspectes que semblaven no tenir-ne.

Mentre la majoria de teràpies actuen en el nivell relacional: emocions, pensaments, caràcter… les constel·lacions familiars treballen en el nivell vincular, un nivell molt profund, subtil i aparentment misteriós. Així per exemple, una persona que afirma odiar al seu pare i no voler-ne saber res (nivell relacional), a un altre nivell totalment inconscient pot estar tan unit a ell que pot acabar destrossant la seva vida de la mateixa manera que el pare ho va fer. Per exemple, amb una addicció, o una malaltia, sent incapaç de mantenir relacions afectives, fracassant en l’àmbit laboral etc. El més sorprenent de tot és que ho fa “per solidaritat”, és la manera com es manifesta l’amor que inevitablement sent cap al seu pare i que no és capaç de reconèixer.

Tot i que els dos nivells són igual d’importants: el relacional i el vincular, em sembla especialment valuosa l’aportació del treball en constel·lacions familiars pel fet que aporta una llum nova allà on ningú encara no havia mirat, i ens obre moltes possibilitats.

← Torna

%d bloggers like this: