Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Novetat! » GUARIR LES FERIDES DELS HOMES I LES DONES

GUARIR LES FERIDES DELS HOMES I LES DONES

El patriarcat ha deixat moltes ferides tant en homes com en dones. Les dones en són molt conscients, ja fa temps que lluiten i les seves són més evidents. Les dels homes són profundes, les ocultem fins hi tot de nosaltres mateixos perquè així ho hem après. Però dolen en l’ànima, ens debiliten i de vegades ens impulsen a danyar.

Per causa del mal ús i l’abús de la força que han fet molts homes, les dones han acumulat dolor, odi, recança i desconfiança. Mentre que els homes han acumulat dolor, culpa i menyspreu.

En general, a les dones se’ls hi ha negat la força y el respecte i el reconeixament que mereixen i per això estan dolgudes i susceptibles. Als homes se’ns ha negat la fragilitat i la sensibilitat. Per això en molts casos aquesta  falta i ha faltat.

En totes les famílies han passat moltes coses i aquestes formen part de la nostra herència. D’alguna manera les portem a dins, molts cops inconscientment, i ens afecten profundament en la nostra vida i les nostres relacions. És la causa de tantes dificultats.

D’altra banda, la repressió sexual imposada per l’església, amb tots els sentiments de culpa, vergonya i brutícia que ha comportat. Juntament amb l’abús i el mal ús que se n’ha fet moltes vegades, també ha estat i és causa de molt dolor i sofriment.

Les Constel·lacions Familiars, ens donen la possibilitat de comprendre de quina manera ens afecte i condiciona a nosaltres els que ha passat a la nostra família. I ens brinda la possibilitat de guarir aquestes ferides  des la perspectiva de l’amor madur i l’equanimitat. Comprenent sense jutjar ni justificar que ha estat com ha estat per causa de l’herènia de passat, i que nosaltres ho podem canviar.

És el moment de fer les paus amb nosaltres i amb la història, de deixar dolors, culpes  i recances que ja no toquen, i obrir-nos a gaudir de la vida i de les relacions amb confiança, des la igualtat, el respecte i la complicitat. Que és una meravella!

Si en vols saber més vine a la xerrada gratuïta!

%d bloggers like this: