Toni Puigdomènech

Pàgina d'inici » Novetat! » La salut dels 4 elements, l’alquímia del temazcal

La salut dels 4 elements, l’alquímia del temazcal

És sabut des de sempre que la natura és una font de salut. I en la seva essència, en el més elemental, hi trobem els 4 elements: el foc, l’aigua, l’aire i la terra. I són aquests, els elements essencials, els que es fusionen entre si en l’interior del temazcal creant una alquímia que converteix el plom en or.

El temazcal, també anomenat inipi o cabana de suar, és al mateix temps un treball saludable, un exercici terapèutic, una cerimònia ancestral i una celebració de la vida. Format per diferents elements, conforma un disseny energètic senzill i potent. El principals elements són el foc, on s’escalfen les pedres i la cabana en forma d’iglú, representació del ventre de la mare terra.

És en l’interior de la cabana, en el ventre de la mare on esdevé la part principal del treball. Asseguts i en contacte amb la terra, s’entren les pedres roentes de foc, i llavors l’aigua. És en el moment en què l’aigua es tira i contacte amb les pedres roentes de foc, que es converteix en aire i es dóna la màgia de la transformació. Mentre es respira, mentre es canta, es comparteix des del cor o senzillament es fa silenci, l’alquímia dels elements va transformant les nostres càrregues i senzillament ens fa més lliures. En l’interior del temazcal suem i purifiquem toxines físiques, mentals, energètiques i emocionals.

Toni Puigdomènech

Més info: Què és el temazcal?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: